A modellfotózásról rengeteg helyen lehet olvasni, de igazán definíciója nincs, hisz alágazatokra esik szét, ilyen például a Glamour, a Fashion és az Erotikus fotó. Ide inkább azt írom le, hogy számomra mit is jelent.

Nagyon röviden azt, hogy emberekről készítek beállított képeket. Ez ilyen egyszerűen is megfogalmazható és nincs is kedvem ezt nagyon túlbonyolítani, mert mindenki érti a lényeget. Számomra is az emberek a legkülönlegesebb fotó alanyok, mert lehet velük magas szinten kommunikálni (persze léteznek kivételek) és nagyon különleges helyzetekre és pózokra is felkérhetők, nomeg egyálatalán nem egyszerű jó képet készíteni róluk. Nem utolsó sorban a szociális készség is megjelenik ilyenkor, mely, mint köztudott, a jóérzethez is hozzájárul. Én minden alkalommal izgulok, hogy a lehető legtöbbet adhassam a modellnek és mindig valami újjal álljak elő, mely teljesen személyre szabott és egyedivé teszi a képeket.

Innen kivettem a jelmezesekről készült képeket, azok a Cosplay oldalon találhatóak.

Ugrás tovább a képekért a MODEL kategóriába!

 

Model photography was always a bit dubious as some branches include nude or erotic pictures. The topic consists many subtopics such as Glamour, Fashion, Erotic etc. photography. But for now I write here what I think of model photography.

Shortly, I make set pictures of people. Yes, this can be described in such a short form nor I want to complicate the subject more because everybody understands it. Human is the most difficult yet the most interesting subject for (my) photography but the best model as we can discuss the needs and poses on an intelligent level (mostly). And more of all also the social life appears which is said to be good for the psyche… I’m excited before every shoot as I want to give my best all day and come up with something unique specially for the person.

I took out the Cosplayer’s pictures since they have their own, separate page.

Forward to the MODEL category for pictures!